Om Dina

Født 1968 i København

Cand. komm. med kunsthistorie fra Roskilde Universitetscenter 1995
BA i naturvidenskab fra Roskilde Universitetscenter 1991

Dina Rawat

Hvem er jeg

Jeg brænder for mit fag, det kan mærkes i min formidling og smitter af på mine tilhørere. Jeg er optaget af, hvad kunst kan gøre for vores dannelse og indsigter.

Jeg er og har gennem tiden været tilknyttet mange forskellige museer som kunstformidler, og det har givet en stor bredde i min faglige viden.

Jeg holder foredrag på Folkeuniversitetet, højskoler, museer og for kunstforeninger. Desuden har min tid i antikbranchen og på auktionshus gjort, at jeg har haft meget kunst mellem hænderne. Den direkte håndtering og vurdering af kunst gennem mange år har givet mig en sensibilitet og fornemmelse for “skidt og kanel” i den verden.

Jeg underviser i tegning og maleri. Jeg har malet, tegnet, modelleret, lavet grafik, og denne erfaring har også givet mig en stoflig fornemmelse og indsigt i mange forskellige teknikker.

Hvad betyder kunst for mig

Kunst kan åbne op for sanserne og pege på ting, jeg ikke selv har lagt mærke til, og give mulighed for indsigt i andre livsanskuelser og nye erkendelser.

Jeg brænder for at formidle, hvad naturen kan være den helt store øjenåbner for.

Kunsten har alle dage på tværs af tid og sted spillet en stor rolle for mig. At kende til kunstens historie er vigtig og betagende, at finde ind til nærvær gennem kunsten og at finde meningen med liv og eksistens er kunstens vigtige funktion. Det og meget mere og måske noget helt andet vil jeg gerne være med til at åbne en dør ind til.